Belgisch Wit-Blauw, rasecht en puur

genieten

Je ziet ze al van ver staan, onze bonkige krachtbeesten. Prachtig gespierd en toch ongelooflijk elegant. Ik ben elke dag voor hen in de weer zodat ze zonder stress kunnen opgroeien. Het is voor mij de garantie dat jullie op een gezonde manier van het lekkerste stukje vlees kunnen genieten.

Salers natuurrund, bijzonder

(ge)wild

Dit unieke ras afkomstig uit de Auvergne leeft zich dagelijks uit op mijn natuurweide. Met hun imposante hoorns en hun krullende vacht stralen ze een innemende kracht uit. En dat vertaalt zich in een evenzeer intense en krachtige smaak. Dit is vlees voor de echte liefhebber. De culinaire top.

Varkensvlees De Heerlijkheid

Boerderij De Heerlijkheid kweekt zelf hun varkens op een traditionele manier. Dit wil zeggen dat ze geen soja maar enkel granen en erwten als voeder krijgen. Ook laat Bart de varkens op zonnige dagen buiten zodat ze met de nodige zorg kunnen groeien. Hun varkens zitten op stro in zeer ruime hokken.

De mest van de varkens wordt verdeeld op de akkers waar vruchten op geteeld worden. Deze dienen dan terug als voeder. Zo hebben we een perfect gesloten kring.

Pompoenen: een (h)eerlijk lokaal

product

Vanaf september zijn ze er weer: de pompoenen!

Met de jaren zijn ze één van de populairste groenten van het najaar geworden. Wij stel met trots onze Orange Summer pompoenen van eigen kweek voor. Een soort die opvalt door de feloranje kleur én door de (h)eerlijke smaak.

Aardappelen: van het veld op je bord

Een vers patatje? Boer Nicholas voorziet voor elk wat wils!

De vastkokende Nicola aardappelen die hij kweek in de polders hebben een uiterst verfijnde smaak. Ook zijn bloemige Bintje frietaardappelen kweekt hij hier met veel zorg in het hart van West-Vlaanderen.

Recht van het veld in jouw bord: puur natuur en smaakvol.

(H)eerlijke pasta met de eitjes van boer

Olivier

De nieuwe kippen die bij ons in de mobiele kippenstal komen wonen leggen de eerste maand enkel kleine eitjes. Niet ideaal voor de reguliere verkoop, maar wel even lekker als onze andere eitjes en dus perfect geschikt om er (h)eerlijke, smaakvolle pasta mee te prepareren.

Deze pasta op basis van eieren geeft een meer voldaan gevoel dan de reguliere pasta. Bovendien neemt ze de saus beter op waardoor elk pastagerecht een nog rijkere smaak krijgt.

Keiemse Kazen

Verscholen in de polders van Diksmuide ligt het Dischhof. Wat ooit begon als een droom van de (groot)ouders van familie Debergh is uitgegroeid tot twee familiebedrijven met naam en faam: een melkveebedrijf en een kaasmakerij.
Een nieuwe generatie staat nu aan het roer. Maar de waarden van toen zijn gebleven.

Keiemse Kazen … dat is bio, rechtvaardig en puur.

Kaasmaker Dries en zijn familie hebben door het wegvallen van hun horeca klanten een voorraad aan Keiemse Witten 39+. Daarom willen wij deze kaas in de spotlight plaatsen. Deze specialiteit is van het type Belgische Brie. Een eerder friszure smaak wordt aangevuld met een rijke volle nasmaak. Een aromabom!

Je kan de Keiemse Witten vergelijken met Explorateur, Delice De Bourgogne of Chaource.

Ook aan het watertanden? Bestel deze en nog meer top kazen in de shop.

Keiemse Zuivelproducten

Verscholen in de polders van Diksmuide ligt het Dischhof. Wat ooit begon als een droom van de (groot)ouders van familie Debergh is uitgegroeid tot twee familiebedrijven met naam en faam: een melkveebedrijf en een kaasmakerij.
Een nieuwe generatie staat nu aan het roer. Maar de waarden van toen zijn gebleven.

Keiemse Zuivelproducten … dat is bio, rechtvaardig en puur.

Bestel deze zuivelproducten in de shop.

Herbas Thee

Herbas is het bedrijf van David Van Steenkiste, 5 jaar geleden is David gestart als herborist.

Herbas richt zich vooral tot de horeca en biedt hen vers geplukte kruiden en eetbare bloemen aan.

Herbas levert ook advies aan chefs en onder ‘normale’ omstandigheden kan je de tuin bezoeken (op afspraak). Hij voert zijn activiteiten uit vanop het prachtige domein ‘Hertog Jan’ te Zedelgem.

Bestel zijn thee in de shop.

Pagegaei bier

Papegaei is een blond bier met een alcohol volume van 8%. Het bier is licht drinkbaar en heeft e